Audiorestauratie

Door de jarenlange ervaring, die we inmiddels hebben opgebouwd met professionele audio software, zijn we nu ook in staat om oude opnamen weer volledig te restaureren. Een paar praktische voorbeelden:

- een oude cassettetape met een familie-opname, die nauwelijks nog te horen is door de ruis. Wij weten hoe we die ruis eruit kunnen halen, zodat de opname weer goed beluisterd kan worden.

- een met eenvoudige apparatuur geregistreerde opname van een familieoptreden. Door gebruik te maken van dynamische filters kunnen wij deze vaak vlakke opnames weer levendig maken.

- historische opnamen kunnen wij opwaarderen, zonder dat daarbij het historische karakter verloren gaat. Een microfoon uiit 1930 klinkt nu eenmaal anders dan wat we vandaag de dag gewend zijn. Dat unieke karakter moet wel behouden blijven, vinden wij. Maar: als het moet waarderen we zo'n oude opname op naar de stand der techniek van vandaag.

Voor dit werk gebruiken wij gespecialiseerde audio propgrammatuur. De meeste van die softwarepakketten worden in deze website besproken voor professionals, die dit soort programma's gebruiken in professionele studio's. De hoogwaardige programmatuur staat garant voor goede resultaten.

Dat doen we niet gratis, want ook bij ons moet de stroomrekening betaald worden. Maar we vragen er ook geen astronomische bedragen voor. Hoeveel zo'n audio restauratie U gaat kosten hangt af van veel factoren. De ene opname is de andere niet. Zowel kwalitatief als qua lengte. Soms moeten we veel werk verrichten, soms zijn we er heel snel mee klaar. Pas wanneer we de opnamekwaliteit en de geluidsdrager kennen, weten we hoeveel werk het is. We spreken dan vooraf een prijs met U af. Dan weet U precies waar U aan toe bent, en wij ook.De gerestaureerde audiofiles worden afgeleverd op een normale audio-CD, zodat U het resultaat thuis kunt beluisteren op de stereo-installatie of via de geluidsboxen van uw computer. Desgewenst maken we meerdere kopieen van de CD aan.

Geinteresseerd? Stuur een mailtje naar pj.bloemendaal@chello.nl, en zet in de onderwerpregel als eerste het woord AUDIORESTAURATIE. Geef in uw mailtje kort aan om wat voor soort opname het gaat en waar we u kunnen bereiken. We nemen dan contact met u op.

Hopelijk tot ziens!

AudioMac Audiorestauratie
Duiven, NL.
pj.bloemendaal@chello.nl


All reviews Mac OS | All reviews Win OS | Other stuff | Home

Last modification: 13.08.2003